13.07.2011

Copii Chinăului citesc o carte " Floarea iubirii" de C. Partole


Pe data de 6 iulie 2011, curent la biblioteca „Alba Iulia” s-a desfaşurat o oră de lectură cu tematica „ Floarea Iubirii” de Claudia Partole, cu cititorii fideli ai bibliotecii şi foştii participanţi ai taberei de lectură şi agrement desfaşurat anterior tot în incinta bibliotecii „ Alba Iulia”. Copii au fost foarte entuziasmaţi de această carte. Ei au fost plăcut surprinşi de inovaţia care le-a adus lectura acestei cărţi.Copii au remarcat că în aceasta lucrare se împleteşte realul cu fantasticul. În cadrul discuţiei pe marginea acestei cărţi, ei s-au împarţit în doua echipe pentru a face o dezbatere asupra elementelor ce constituie aceasta carte.
Unii au fost entuziasmaţi mai mult de real, adică problematica cu care se ciocnesc oamenii zi de zi, adică problemele cu vecinii din cauza inundării lor. Alţii însa mai abstracţi în gîndire au fost plăcut surprinşi de fantasticul ce le-a adus autoarea. Totuşi cheia succesului acestei cărţi dupa cum au stabilit ambele echipe a fost împletirea realului cu fantasticul.
Copii au avut unele sugestii pentru autoare , unii au fost de părere că lucrarea e prea scurtă alţii că conflictul ar fi trebuit să fie ameliorat pe cale paşnică. Dar majoritatea au fost satisfăcuţi de această lucrare bilingvă deosebită. În concluzie participanţii mulţumesc autoarei Claudia Partole pentru lucrarea inovativă, şi aşteptă noi lucrări nu mai puţin interesante şi captivante.

Niciun comentariu: